Clădirea școlii, în care desfășurăm activitatea în prezent, a fost dată în folosință în 15 septembrie 1969, sub numele Liceul Pedagogic Tulcea, care a funcționat până în 1982 cu clase de liceu, grupe de aplicație, de preșcolari, de ciclul primar și cu clase de gimnaziu. Tot în această clădire au fost pregătite clase de filologie-istorie și clase de gimnastică.
Fiind singura școală din cartier și datorită complexității activității desfășurate aici, exista un număr foarte mare de elevi (peste 3500) și de cadre didactice (în jur de 100). Din aceste motive a fost nevoie să se extindă spațiul școlar prin zidirea aripii de sud care s-a dat în folosință în anul 1971.
Tot datorită aglomerării, colectivele de elevi și cadre didactice au suportat durerea despărțirii: în 1980, când au plecat clase de elevi și colegi de cancelarie la Școala nr. 11 (actuala Școală „I. Nenițescu”), și în 1982, când clasele de liceu au părăsit această clădire.

Au rămas în acest loc clasele I-VIII și grupele de grădiniță la care s-au adăugat elevii de la Școala de muzică și arte plastice, titulatura școlii devenind Școala generală nr.4 cu clase de muzică și arte plastice.
În anul 1990, clasele de artă din școală au format colectivul Liceului de artă din Tulcea cu o altă locație, iar în clădire a rămas Școala generală nr.4, care capătă numele Școală cu clasele I-VIII „Ion Luca Caragiale” în anul 1999. Din anul 2011 titulatura școlii este de Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”.
Școala a funcționat mereu cu un număr foarte mare de elevi, cu un colectiv didactic puternic și cu rezultate frumoase.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s